Първият в света куклен спектакъл с МR и VR ще бъде представен у нас

На сцената актьори, кукли и виртуалните елементи на декора ще взаимодействат помежду си

"Островът на съкровищата v1.0" е първият в света куклен спектакъл, който съчетава технологиите за смесена и виртуална реалност (MR/VR - mixed reality/virtual reality) . Той е подготвен от "Малка театрал компания" и ще бъде представен в "Дома на хумора и сатирата" в Габрово на 28 октомври.

Куклено-театралният спектакъл е базиран на класическия роман на Р.Л.Стивънсън – "Островът на съкровищата". На сцената актьори, кукли и дигитални елементи на декора ще взаимодействат помежду си, а публиката ще вижда виртуалните обекти във физическото пространство благодарение на мобилно приложение и VR/AR хедсет. На всеки зрител компанията ще предостави такъв комплект за времето на постановката.

Ще бъдат изиграни общо 6 представления – на 27 и 28 октомври, съответно от 11:00ч. и 18:00ч.; и на 29 и 30 октомври от 17:00ч. Поради ограничения брой на зрителите трябва предварително да запазите своето място, като спектакълът не е подходящ за деца под 10 години. Проектът се реализира с подкрепата на програма "Култура" на Община Габрово, а партньори в него са "Сандбокс" и музея "Дом на хумора и сатирата".


Автор: Мария Динкова
30.10.2018
www.pcworld.bg